Roadtrip n Car turn turtle!

salam

sja nk bgtau yang aku bru ja sampai
umah pkul 2 pg td.
aku p pusing2 kt area bangi dan melaka
sja p mlwt tgk apa benda bru yang ada kt sna..

tujuan p bangi p tgk my newly born cousin
girl, anak tahun baru tu..
ampa jgn jeles aku da sepupu lahir tahun baru

lupa lak sblm tu aku p majlis bertunang
anak toksu aku lawan (bertunang) ngan owg seberang jalan ja
jalan kaki pon bley, dkt chet ja.

lpas bangi p melaka p tgk "1 halal malaysia "
lau x clap aku tu la tajuk dia
kt lam tu ada la jual barang2 makanan
baju, perbankan islam , emas
lastly legging (ni aku xtau mcm mna bley ada)
sambutan tu ok la..tyme aku p tu ada
pertandingan nasyid peringkat negeri melaka
aku tgk part last2 ja sbb sblm tu
aku p tdoq kt masjid Al - Aziz yang bersebelahan
dengan kempen ni.

lpas dri p kempen ni
aku p dpan zoo melaka
p tgk go kart..
tgk ja la
adik bongsu aku dpt nek ponny sedaih
mula2 dok merengek takmau
lpas tu muka sengih ja lpas nek..
rsa mcm nak buh penampaq sedaih..
perasaan jeles aku mmg tggi tyme tu..

tyme blik tu singgah sat dkt2 alor pongsu..
otw sblm nk sampai kt alor pongsu tu
lam 60 km lg
ada 1 bnda yang hampir mmbuatkan aku nak eksiden
ngan lori minyak..fuh!! mmg cuak nk mampus

meh aku nk cerita skit
highway tu ada 3 lane
aku dok kt lane blah kiri skali sbb
nk potong keta dpan aku
aku x gna lane kanan sbb keta suma
laju sgt lgpon aku bwa muatan berat..
aku cadang nk potong slow2 la..
then...
aku nampak lam 500 meter dpan tu ada
signal kecemasan lori kt lane aku..
aku nk ubah p lane tgh tp kna tkan minyak kuat skit
so, aku pon tkan la
bila dah potong aku trus p lane tgh
tp...
keta len yang ada kt dpan aku
tiba2 brek..
aku tkan brek slow ja la
lam 100 meter lg nk sampai kt lori tu
aku nampak lori tu dah tutup suma lane
kira dia tengah melintang dri lane kiri p lane kanan
tutup abes jalan 2
mak aii...berderau darah aku tekan brek sampai suma
owg lam keta nk tersembam..
bapak aku dah jerit nama aku dah suh brek..
mak aku lg la kuat jerit nama aku
menyerit gak la bunyi tayar tu..
syukur gla aku x tutuh keta depan n keta blkg
x tutuh keta aku..

lori minyak tu dok melintang sbb dia nk elak ada
terbalik kt lane tgh n ada 1 lg keta
berpusing lawan arah jalan..
lpas lori tu lintas
aku pon amik lane kanan lalu sebelah
keta terbalik tu..siap berasap lagi
kaca abes terabuq atas jalan
mmg truk btol..
remuk abes...
aku rsa eksiden tu bru ja berlaku
sbb tyme tu x jem n keta yang parking kt tepi jalan ada sikit ja
owang yang kt lam keta tu aku x perasan
cuak btul aku tyme brek tu..
lau eksiden la, mmg x da la post ni


Share:

1 komen

  1. ko matrempit doh, jangan eksiden ngan kete hahaha

    ReplyDelete